måndag, februari 2

"Specialsal 602 på plan 6 intill grupprumskorridoren är för övrigt stängd för ombyggnad till en sal för datorspelsutveckling med mera med ny utrustning."

Hehe, rolig elektronik, hehe! Jag undrar hur mycket min instutition kostar, vi har mycket föreläsningar och hur mycket dyra datorer som helst.

Jag=bäst

Åh, för några veckor sen hade vi tenta i programmering och jag har varit helt knäckt sen dess för jag trodde att det gick riktigt dåligt, men ändå inte F för då skulle jag ju fått en chans till. Jag tänkte att jag hade fått typ E. Men jag fick B!! Wee!! Det betyder att jag nu kan det här:

* beskriva hur och varför man översätter källkod skriven i ett högnivåspråk till exekverbar maskinkod.
* konstruera en algoritm som löser ett programmeringsproblem.
* implementera en algoritm i Java.
* kompilera ett Java-program och rätta eventuella syntaktiska fel.
* exekvera ett Java-program och rätta eventuella logiska fel.
* konstruera ett exekverbart objektorienterat program utifrån en konceptuell modell (i t.ex. UML).
* använda klasser och metoder från ett klassbibliotek.
* tolka programkod skriven i Java och inse vad som händer när programmet exekveras.
* förklara och korrekt använda grundläggande begrepp inom programmering (t.ex. datatyp, variabel, selektion, iteration, subrutin).
* förklara och korrekt använda grundläggande begrepp inom objektorienterad programmering (t.ex. klass, objekt, inkapsling, arv, polymorfism).

Jag var så ledsen så att jag ville hoppa av allt, mitt liv hade helt förlorat all sin mening och jag vacklade i mina grundvalar. (heter det så? det låter skitskumt). Men nu! I'm back on track! Så fort den här lama kursen är över så är det programmering igen! Wee!!


edit: Jag förstår faktiskt inte riktigt hur jag kunde få B, jag hade verkligen helt hjärnsläpp under hela tentan och koden var allt annat än optimerad och vissa grejer var rent ut sagt fel. Undra om han liksom kan se att jag ändå visste? Inluppen vi hade var ju egentligen fler poäng och den var nog riktigt bra, kanske han tog hänsyn till det också. Hm. Stefan alltså, vilken man!

Skämskudden

Skämskudde är ett riktigt bra uttryck, jag älskar skämskudden. Nu behöver jag verkligen en skämskudde för seriöst: "Gör vad du vill så länge du inte dödar mig."

Jag och mina vänner brukar ganska ofta diskutera vad som gör att man faktiskt får kalla sig konstnär, författare, journalist etc., och det här gör verkligen att den diskussionen blommar upp på nytt. Varför får hon skriva en bok? Eller snarare, varför ger man henne pengar för det? För ok om hon bara satt hemma på kammaren, runkade till Bruce Springsteen, fantiserade om att bli våltagen av Ulf Lundell och jag venne, någon annan äcklig gubbe, samtidigt, men nu är det seriöst ett förlag som satsar på henne och hennes författarskap.

Och att hon dessutom nämner Kerstin Thorvall är fan ett riktigt hån. Mer skämskudde än Bonde söker fru.

edit: "författarskap"

Crazy like a fool

Jag la en fin pärlplatta med minibeads till Justus och Sandra som fyllde 50:



Lördagen inleddes med ett glas vin på gondolen, det kändes jävligt svennigt och pretto på samma gång. Typ *när man är i storstan måste man ju passa på* och *jag och mina vänninor dricker ett glas och pratar om livet stora frågor*


Anna pratar mest om livets stora frågor


Emelie är glad att vara i storstan och Masha ba hmm


Leila tänker också på livets stora frågor


Masha ba *ba jag få vin e ja gla*

Sen gick jag hem till Justus och Sandra på födelsedagskalas! De hade Koskenkorva som smakade Romerska Bågar och så hade de bröd, kex och ost! Mums!


Sandra fyllde år! Eller, ja, egentligen idag!


Hon fick en bok där man skulle färglägga det kvinnliga könet, det tyckte jag var lite vulgo


Justus hade shoppat på tv-shop, en sån strykmaskin där plagget kan hänga upp


Klara är snygg. Hon ska flytta in i mitt hus *hurra, tv-spel och vin varje da!!*


De här två gentlemännen har jag känt i 8 år, snart åker vi till Glasgow!



Den här killen puttade in mig i väggen(ashårt! med flit!), då blev jag arg och gav honom en örfil, då sa killen till Justus att slänga ut mig men Justus ba woot, så killen gick hem.


Jag och Norea, Norea ska också med till Glasgow!


Jag förstår inte riktigt vad som pågår här, allra minst förstår jag varför Sigrid står på ett bord


Alla står alltid på balkongen mest på fest


Igår mådde jag såhär, det förtjänade jag

C'est la vie

Sitter i skolan och ska snart ha föreläsning om ljud. Jag är ledsen i ögat för jag har ont i magen och jag tror att det är för att jag dricker minst 1 liter kaffe om dagen. Men jag förstår inte hur jag annars ska kunna leva upp till min idol Lorelais ideal. Åh, the angst.

Annan angstig grej är att bakgrunden här ska ju vara prickig, och det är den hemma på macen med firefox och i skolan med pc med safari, men inte på sandra och justus pc med firefox. Jag fattar inte riktigt. Är den prickig för er?

Fick fina kaffekoppar av mina fastrar igår, king.